Количка

0 артикула

КАТЕГОРИИ

Huawei представи Mate 9

Дата: 2016-11-08

Huawei представи официално фаблета Mate 9 и ни изненада с втора негова версия, която освен логото на Leica носи и името на друга германска компания – Porsche.
 
Смартфонът има двустранно извит 5,5-инчов AMOLED дисплей с диагонал и резолюция 2560 х 1440 пиксела, метален корпус, симетричен дизайн и поставен върху предния панел сензор за отпечатъци, който поддържа различни жестове за управление (кратко и продължително натискане и плъзване на пръст). 

Лимитираната версия на телефона, която включва 6GB RAM и 256GB памет и ще се продава на цена 1395 евро.

Стандартното издание на Mate 9 на свой ред има плосък 5,9-инчов дисплей с full HD резолюция и сензор за отпечатъци върху задния панел.

Добавени са още USB Type-C интерфейс, 4GB RAM и 64GB разширяема памет. Двата телефона имат батерии с капацитет 4000 mAh, които могат да заредят до 60% за половин час чрез технологията SuperCharge и ще са налични във версии с двусимови възможности (чрез хибриден SIM/microSD слот). 

И двата модела ползват представения наскоро чипсет HiSilicon Kirin 960 и имат двойна камерас два сензора – монохромен 20МР и цветен 12МР. Както и при Р9, монохромният сензор се ползва за подобряване на уловените детайли, светлочувствителността и цветопредаването.

Добавени са система за оптична стабилизация и 4 начина за фокусиране, а освен това е включена и система за осигуряване на 2х хибридно приближение, която разчита на двата сензора. Смартфоните вече записват 4K видео, което е свързано с ползването на новия чипсет Kirin 960. Включена е и 8МР камера за селфита с автофокус. 

С устройствата дебютира и новият интерфейс EMUI 5.0, който е базиран на Android 7.0 и е оптимизиран за по-бързо извършване на по-голямата част от действията с телефона. Предлага възможност за ползване на два акаунта в приложения като WhatsApp, а за запазване на високата производителност във времето се прилагат алгоритми за машинно обучение. Те се опитват да предвидят действията на потребителите, за да оптимизират наличната памет и работата на процесора, а ползването на специална файлова система предотвратява фрагментирането на данните, което води до спад на бързината. 

Huawei Mate 9 също впечатлява с цената си, която е 699 евро.

Устройството ще се предлага в 5 цвята на корпуса, а до края на годината ще го видим и в България, но засега не знаем на каква цена.

Компанията ще пусне за двата модела различни предпазни калъфи и допълнителни аксесоари, включително и магнитна автомобилна поставка, която се свързва с вградените в гърба на телефона магнити.