Количка

0 артикула

КАТЕГОРИИ

Всички слухове за Samsung Galaxy S8

Дата: 2017-01-27

Достоверни източници твърдят, че Samsung Galaxy S8 ще може да се включва към монитора и да се ползва като мини компютър. Какви са всички слухове за Galaxy S8?
Английското издание The Guardian не е първото място, за което се сещаме, щом стане дума за смартфони, но в него се появи пространен материал, разкриващ много от детайлите за Samsung Galaxy S8. 

Информацията идва от запознати с плановете на корейската компания източници и разкрива, че смартфонът ще бъде представен в края на март с началото на продажбите около 21 април – не е изключено това да се отнася за Англия, защото като дебют в Южна Корея вече беше спомената датата 15 април. 

Изданието потвърждава информацията, че устройството ще се предлага в два варианта според диагонала на дисплея (между 5 инча и 6 инча), но въпреки по-големите екрани размерите на корпуса ще бъдат същите или по-малки в сравнение с Galaxy S7 и Galaxy S7 edge, предава Mobile Bulgaria. 

Телефоните се разработват под кодови имена Dream и Dream 2 и ще са налични само с двустранно извит дисплей, който ще заема почти цялата лицева част, така че не остава дори място за логото на компанията. Това е накарало Samsung да премести сензора за отпечатъци върху задния панел. Очакваме скенер за ириси, стандартен жак за слушалки и подобрена камера, която ще може да разпознава обекти. 

Както може да се предположи, телефоните ще използват и по-бърз чипсет, който е произведен по 10-нанометрова технология, а вградената памет от 64GB ще поддържа увеличаване чрез слот за карти. 

Новите устройства ще са снабдени с USB Type-C портове и според Guardian с тях ще бъдат анонсирани нови версии на очилата за виртуална реалност Gear VR и на камерата Gear 360. 

Би трябвало да видим и нов асистент с изкуствен интелект, който ще може да извършва различни задачи в улеснение на потребителя – говори се, че приложението ще се казва Bixby и ще използва технология на закупената през есента компания Viv Labs. 

Корейската компания планира и допълнителни аксесоари за двете устройства. Сред тях ще има и специална докинг станция, която ще позволи на телефоните да се превърнат в компютри с Android при връзката с монитор, клавиатура и мишка. 

Технологията се нарича DeX (desktop extension) и напомня на функцията Microsoft Continuum, която тази есен би трябвало да стане много по-функционална, като осигури възможност за работа с всички Win32 приложения. 

Предстои да видим какво точно ще бъде предложението на Samsung, но от известно време тя полага големи усилия, за да направи телефоните си привлекателни за бизнес потребителите и това ще е поредната стъпка в тази посока.