Количка

0 артикула

КАТЕГОРИИ

Следи ли Google вашето местоположение?

Дата: 2017-02-06

Google знае точното местоположение на всеки, който има смартфон с операционна система Android, а това вече са над 1,5 милиарда души.
Всичко става още когато включите за пръв път своя смартфон, а от Google ви попитат дали ще предоставите достъп до вашето местонахождение. Дори и да кликнете не, то нищо не гарантира, че информация за вас не се събира и съхранява някъде, коментират от Bright Side. 
 

Трябва единствено да се логнете с мейла, който ползвате за своя Android смартфон. 

Потребителите могат да изтрият историята си и да деактивират опцията за следене на местонахождението - ако нямате история, явно сте отговорили отрицателно на въпроса на Google при активацията на вашия смартфон. 

Изтриването става, като кликнете върху иконката с зъбчато колело, намираща се в долния десен ъгъл, и изберете опцията за изтриване на цялата история, от там може и да деактивирате следенето.

Естествено това не е единственият начин за проследяването на вашето местоположение - то е възможно дори и да имате стара Nokia. 

Местоположението ви може да бъде установено на базата на факта, че вашето GSM устройство постоянно излъчва сигнал, за да намери най-близката до него GSM клетка.